خواص ومضرات به لیمو

دمنوش به‌لیمو

به لیمو گیاهای است که بوی خوشایند لیمو از آن متصاعد می‌شود درختچه‌ی این گیاه یک تا دو متر است که گاهی بزرگتر هم می‌شود .

 

دارای برگ‌های ساده سرنیزه‌ای به طول 7تا 10 سانتی متر است و گل‌های آن کوچک و دارای جامی است که از خارج سفید و از داخلی آبی مایل به بنفش ا‌های آن نیز ظاهر هرمی شکل در حول یک محور دراز به وجود می‌آورد.

برگ‌ها بخش دارویی این گیاه هستند و بویی شبیه لیمو دارند. برگ‌ها را در اواخر تابستان  جمع آوری می‌کنند . پودر برگ گیاه به لیمو به رنگ  سبز مات و دارای بوی معطر است و طعم آن تند و کمی تلخ می‌باشد .

برگ اسانس بی لیمو را باید دور از نور ، درجای خنک و سربسته نگهداری کرد.

درشمال کشور در هوای آزاد به خوبی رشد می‌کند و در نقاط سردسیر در گلخانه نگهداری می‌شود.

خواص درمانی

تاثیر بر روی دستگاه گوارش :

  • دمنوش به لیمو در درمان سوءهاضمه استفاده می‌شود.
  • نفخ شکم را از بین می‌برد.
  • برگ و شاخه گل دار این گیاه اثر مقوی بر معده دارد.
  • ضد اسپاسم معده  و روده است.

تاثیر بر روی دستگاه عصبی :

  • دمنوش به لیمو در درمان سردردهای عصبی و نیز میگرن موثر است.
  • سرگیجه را از بین می‌یرد .
  • در تقویت حافظه و ایجاد آرامش نیز مفید است.
  • خواب آور است.

تاثیر بر روی دستگاه تنفسی:

  • دمنوش به لیمو در درمان علائم سرماخوردگی استفاده می‌شود.
  • این گیاه در درمان آسم موثر است.

تاثیر بر روی دستگاه ادراری و تناسلی :

  • دمنوش به لیمو در درمان نارسایی کلیوی تاثیر دارد.

تاثیر بر روی دستگاه قلبی _عروقی:

  • دمنوش به لیمو در رفع تپش قلب استفاده می‌شود.

خواص دیگر :

  • اسانس به لیمو دارای خواص باکتری کش و حشره کش است.
  • دمنوش به لیمو به منظور پایین آوردن درجه حرارت بدن در هنگام بیماری ، بسیار مفید است.
  • صدای وزوز گوش رارفع می‌کند.

موارد منع مصرف و عوارض جانبی

در دوران حاملگی و شیر دهی باید از مصرف زیاد به لیمو اجتناب کرد. استفاده موضعی به لیمو ممکن است باعث حساسیت پوستی شود.

طبیعت

طبیعت این گیاه بر اساس طب سنتی ایران، گرم وخشک است.

طرز تهیه

برای تهیه بهنوش به لیمو، یک قاشق غذاخوری برگ این گیاه  را با دو لیوان آب جوش مخلوط کنید و سپس بگذارید تا با حرارت غیر مستقیم به مدت پنج دقیقه دم بکشد . بعد از آن مقداری عسل و یا نبات به آن بیفزایید و میل کنید.

توجه:

برای دم کردنی های گیاهی بهتر است از قوری های چینی یا شیشه ای استفاده کنید.

منبع:rahpouyan.cn

 

 



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







تاريخ : شنبه 5 بهمن 1392برچسب:, | 10:13 | نویسنده : alivarzide |